П`ятниця, 26.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню
Пропозиції
Екскурсії [0]
р.Дністер [6]
Карпати [2]
печери [3]
річка Серет [3]
р. Черемош [4]
Рафтинг [4]
Комбіновані [0]
Наші контакти
Тел. 0982497764
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Тема листа:
Текст повідомлення *:

Пошук
Форма входа
статистика
Головна » 2009 » Грудень » 31 » Сплав на вихідні: Устечко - Заліщики. Червоногород, Джуринський водоспад.
17:15
Сплав на вихідні: Устечко - Заліщики. Червоногород, Джуринський водоспад.

Панорама м. Заліщики із с.Хрещатик Чернівецької області

Зустріч в Чорткові.
Трансфер Чортків - Червоногород - Устечко. Можливий самостійний доїзд до місця початку сплаву рейсовим автобусом або власним транспортом.

Червоногород - одне із найстарших містечок Поділлля, згадується у руських літописах ще в ІХст. Замок перебував у доброму стані до Першої світової війни, а в роки Другої світової був зруйнований і більше не відновлювався. В околицях замка далеко чути шум води. Це - річка Джурин, яка тече біля нього і утворює розкішний, стрімкий Джуринський водоспад (Червоногородський), - найбільший (16м) на рівнинній території України.


с.Устечко. Обід.

Підготовка до сплаву, інструктаж з техніки безпеки, розподіл по катамаранах.

Графік руху:
  1-й день Устечко - Городниця - 15км.
  2-й день Городниця - Заліщики - 12км.

І от ми вже на воді - веслами черпаємо воду з Дністра, дивимось як пропливають на березі сільські хати, милуємось дикою і недоторканою природою Дністровського канйону, слухаємо спів рідкісних пташок. Через деякий час причалюємо до берега, щоб помилуватися ще одним витвором природи - водоспадистим струмочком, який витікає з- під с.Поточище. Місцина настільки сподобалась туристам, що вони тут облаштували лавки і столи. Місце досить гарне для ночівлі і саме головне що ніхто вас не поторбує, бо доїзду сюди немає і галявина серед лісу. Біля самих водопадів хтось збудував пічку для бані, хоча каміння не дуже підходить для цього діла. Потрібно круглого пісковика,якщо добре пошукати то можна таке каміння знайти на березі річки.




2 день
Сніданок
Підготовка до сплаву
 Під час сплаву можна побачити колонію сірих чапель, які занесені до Червоної книги України.
Наш маршрут продовжується. Ми наближаємось до помідорного краю, села біля Дністра заповнені теплицями, в яких вирощують ранні овочі. Цьому сприяє специфічний, майже середземноморський мікроклімат Заліщиків та його околиць.Перед самими Заліщиками є каплиця з унікальною джерельною  водою. На одному із пагорбів канйону встановлено хрест на чесьть воїнів ОУН-УПА. В цих місцях прогодить кордон між трьома областями - Тернопільською, Чернівецькою та Івано - Франківською.
ЗАЛІЩИКИ.
Стародавнє містечко - польський курорт у минулому, що розкинулося на півострові, омиваному величним Дністром. Чоловічий монастир у с. Хрещатик на дністровських схилах з боку Чернівецької області
В середині 19 ст. був заснований Заліщицький парк – памятка садово – парковового мистецтва, де ростуть рідкісні екзотичні і реліктові дерева – близько 50 видів. Серед них гінгко дволопатевий, який може дожити до 2000 років.










Категорія: р.Дністер | Переглядів: 3993 | Додав: saga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фото по категоріях
замки, палаци, водопади [57]
р.Дністер [167]
печери [29]
Рафтинг [160]
р. Серет [114]
сувеніри [0]
урочище Червоне [34]
спорядження [16]
Карпати [165]
Мандрівки
друзі сайту
Туристичний портал. Проживання в Карпатах. Фото Карпат. Карти Карпат

Розробка сайту.
Студія дизайну © 2024 |